SUCCESSOS
- Redacció / Castelldans

Detingut un home per una plantació de marihuana en una casa de Castelldans

Els Mossos van entrar ahir a l’immoble i hi van trobar 636 plantes i 10 kg de cabdells en bosses envasades al buit. És la tercera operació d’aquest tipus a l’àmbit garriguenc en menys d’un mes.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Castelldans un home de 27 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va obrir fa uns mesos, quan la policia va tenir indicis que en una casa del poble podria haver-hi un cultiu de marihuana. Amb aquesta informació, diuen els Mossos, es va obrir una línia de treball que va permetre localitzar i ubicar el domicili al carrer de la Banya.

Finalment, ahir dilluns es va fer l’entrada i es va comprovar que diverses estances estaven habilitades per al cultiu. La instal·lació elèctrica, connectada fraudulentament, consistia en 44 làmpades LED amb transformadors integrats, ventiladors, compressors i filtres d'olor, entre altre material.

Durant l'escorcoll es van intervenir 636 plantes en diferents estadis de creixement, i 10 quilograms de cabdells de marihuana en bosses envasades al buit, preparades per a una imminent distribució. També es van intervindre tres bàscules de precisió i productes fitosanitaris. Segons els Mossos, els responsables de la plantació podien tenir planejat ampliar-la, ja que es van trobar 34 làmpades més i transformadors nous pendents d'instal·lar.


(foto: Mossos d’Esquadra)

Els agents van detenir un home que s'encarregava del manteniment de les plantes, però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El detingut ha passat avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

La desena aquest any
La de Castelldans és la desena plantació que la policia desmantella aquest any a l’àmbit garriguenc. Aquest mateix mes hi va hagut operacions semblants a la Pobla de Cérvoles i Aspa, i anteriorment als Omellons, l’Espluga Calba, Vinaixa, Granyena, Sarroca, Torrebesses i Torregrossa. L’any passat es van comissar quasi 14.000 plantes en total i es van fer més de 20 detencions.