ECONOMIA

El consum d’oli d’oliva a Catalunya es troba un 24% per sota de la mitjana espanyola

El president de la Denominació d’Origen Protegida les Garrigues, Joan Segura, ha alertat que ha baixat la mitjana de consum anual d’oli d’oliva per persona a Catalunya, ja que ara se situa per sota dels 9 litres davant dels 11,8 que es consumeixen al conjunt de l’estat espanyol. Això suposa consumir un 24% menys que la resta de l’estat. Aquest descens de gairebé tres litres, segons el president de la DOP, es podria deure sobretot al fet que la crisi està afectant el turisme i, en conseqüència, el sector de la restauració. En tones ha suposat que a Catalunya, en dos anys, s’hagi passat de consumir unes 70.000 tones d’oli d’oliva a unes 65.000, de les quals 13 corresponen a l’oli amb denominació d’origen. Segura va realitzar aquesta anàlisi durant el lliurament de la segona edició dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli, que que es va celebrar a la ciutat de Lleida.