El Centre Cívic de la Granadella va acollir el passat dilluns, 28 d’abril, la tercera sessió del Curs d’Oleoturisme de les Garrigues.
Aquest curs, organitzat per l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues i l’ECA de les Borges Blanques i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Granadella, vol fromar les empreses en la cultura de l’oli i les tècniques per crear productes turístics. Les classes s’imparteixen de manera alternada entre els pobles de la Granadella i les Borges Blanques.
Martí Terés, de l’empresa de Vinaixa Oleum Flumen, va ser l’encarregat de la primera part de la sessió. A més a més d’explicar els possibles usos de l’oli verge extra a la gastronomia, va acabar l’explicació, amb uns maridatges gastronòmics, entre els quals, els participants van poder degustar tomàquets cor de bou amb tapenada i oli o macedònia de fruita del temps amb oli i vinagre.
La segona part de la jornada va anar a càrrec de Marcel Vidal, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya. Aquest va explicar als assistents les característiques de l'oli verge extra i també va comentar un tast tècnic d’olis.
La propera sessió del curs serà el dilluns 12 de maig.