La biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges Blanques va de llops aquest mes de gener. Fins el proper dia 30 el públic podrà visitar Tinc un llop a la tauleta de nit, una exposició que recull i plasma les diverses concepcions del llop com a personatge literari a través d'un muntatge on l'element expositiu és una tauleta de nit, dins i al voltant de la qual s'ofereix una selecció de textos, imatges, enregistraments sonors i objectes diversos que conviden a acostar-se al llop a través de llegir, escoltar, tocar, mirar i descobrir. Es pretén presentar al públic com és i com ha estat aquest animal, símbol i arquetip en una societat canviant com la nostra: del llop perillós i salvatge que es volia menjar la Caputxeta Vermella, al protagonista de còmic i cinema anomenat Lobezno, hi ha un ventall ple de matisos, canvis i mutacions que es tracta d'il·lustrar i explicar.
Es traca d’una exposició itinerant per les biblioteques públiques de Catalunya que, prenent per tema el llop i la seva presència a la literatura, pretén donar a conèixer i estimular l'ús dels serveis bibliotecaris. Aquesta és una iniciativa emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
Altres activitats
Arran d’aquesta exposició la biblioteca ha organitzat tot un ventall d’activitats al voltant d’aquesta figura literària. Així, els nens i nenes de 1r, 2n i 3r de primària van assistir el passat 14 de gener a un taller de contes. Les contacontes Maria Balcells i Júlia Mas van triar una selecció d’històries sense explicar el seu final, per tal que els nens els acabin de llegir a casa, fomentant d’aquesta manera la lectura. La propera sessió estarà adreçada als més menuts, de P3, P4 i P5, i anirà a càrrec de la Mònica Perelló i la Montse Vidal. Serà el proper dia 28 a les 19.00 hores.
Mentrestant, la biblioteca proposa: per als joves, la lectura Tremolor i la trilogia del Clan de la Lloba de Maite Carranza; per al grup de lectura fàcil Sang vessada de l’Assa Larsson; i per la resta de lectors, es proposa en especial la lectura de Llops, de Francesc Puigpelat.