Aquest dilluns ha començat la 12a edició dels Camins d'Or Líquid, la iniciativa amb què, fins ara, el Consell Comarcal del Segrià i un grup d'ajuntaments i cooperatives de les Garrigues Històriques -més Seròs- convocaven activitats al voltant de l'oli d'oliva verge extra durant el novembre i desembre, on els esmorzars populars eren habituals. Aquest any, però, la Covid-19 també condiciona aquests actes i l'organització ha optat per no suspendre la iniciativa i fer-la d'una manera no presencial, completament diferent a la de cap any.
Cada setmana un protagonista
Amb el nou format telemàtic es promociona un municipi i el seu oli cada setmana, amb una campanya de publicitat a una dotzena de mitjans de comunicació per incentivar la compra online, concursos radiofònics amb sorteig de lots d'oli i tallers i xerrades retransmesos pel canal de YouTube del Consell Comarcal. La presentació d'aquesta 12a edició es va fer el passat 28 d'octubre al Consell Comarcal del Segrià i hi van intervindre el president de l'ens, David Masot, el cap de l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, Josep Lluís Huguet, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i la vicepresidenta del patronat de Turisme de la Diputació, Rosa Pujol.
El primer poble a encetar el cicle és Aspa, del 2 al 8 de novembre, amb un tutorial de tast d'oli verge extra a càrrec de Jaume Aran i una entrevista al metge del poble i director del ABS Rural Sud. Continua Maials, del 9 al 15, amb una jornada de l'ametller i la tòfona, una xerrada sobre gastronomia de l'oli i una demostració de tècniques tradicionals i modernes de collita. Del 16 al 22 és el torn d'Alfés, amb un vídeo de llocs emblemàtics del poble i plats típics. Del 23 al 29 agafa el relleu Torrebesses, amb una xerrada de la DOP, del 30 al 6 de desembre toca Alcanó, amb un vídeo sobre l'elaboració de l'oli i una recepta del xef Oriol Ivern. Després ve Seròs, del 7 al 13, i tanca Llardecans, del 14 al 20, amb un taller de cuina del xef Ivan Tarragó.