De no ser per les restriccions del coronavirus, aquest cap de setmana s’hagués celebrat a Arbeca la 37a Fira de Santa Caterina i 17a de l’Oliva Arbequina, però el context sanitari fa que no es puguin fer les activitats presencials de costum i que s’hagi redirigit la programació al format virtual, centrada sobretot en el Simpòsium de l’Oliva Arbequina, una jornada que es va estrenar l’any passat com a novetat amb l’objectiu, segons el consistori, de “ser un espai de transferència de coneixement entre diferents agents vinculats directament o indirecta al sector de l'oli d'oliva verge extra”.
Enguany, el simposi es farà el dissabte 21 a la tarda a través del canal de YouTube de l’Ajuntament i té com a eix la gastronomia saludable i l'oli d'oliva verge extra, amb la participació de reconeguts ponents de la restauració de l'àmbit nacional i peninsular, com ara Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, Dani García Peinado, xef executiu del Gourmet de la Roja, Fina Puigdevall, cuinera i propietària del Restaurant Les Cols d'Olot i Vicent Guimerà, cuiner i propietari del Restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, així com les demostracions de Pablo Albuerne, cuiner i propietari del Restaurant la Zorra de Sitges i Ada Parellada, cuinera i propietària del Restaurant Semproniana de Barcelona.
D’altra banda, s'ha editat un llibret commemoratiu que posa èmfasi en la perspectiva històrica de la cooperativa centenària d’Arbeca i recull valoracions del teixit econòmic local i també s'ha reformulat la Trail Santa Caterina, organitzada pel Club Ciclista Arbeca. L’entitat ha senyalitzat un circuit d'uns 13 km pels dies 21 i 22 de novembre, sense necessitat d’inscriure’s a cap lloc i amb la idea que qui vulgui el pugui fer de manera individual. Si no s’hi pot anar aquest cap de setmana, el club publicarà l'enllaç amb el track i tota la informació per poder-lo fer igualment. Es manté, això sí, la filosofia de deixar “petjada verda” al territori, de manera que la senyalització serà amb fites i senyals de roba reciclada.