OLI
- Redacció / Arbeca

La Fira d'Arbeca centra els esforços en el simposi virtual de l'oliva arbequina

La jornada del dissabte 21, enguany centrada en la gastronomia, es podrà seguir en directe per Internet.

De no ser per les restriccions del coronavirus, aquest cap de setmana s’hagués celebrat a Arbeca la 37a Fira de Santa Caterina i 17a de l’Oliva Arbequina, però el context sanitari fa que no es puguin fer les activitats presencials de costum i que s’hagi redirigit la programació al format virtual, centrada sobretot en el Simpòsium de l’Oliva Arbequina, una jornada que es va estrenar l’any passat com a novetat amb l’objectiu, segons el consistori, de “ser un espai de transferència de coneixement entre diferents agents vinculats directament o indirecta al sector de l'oli d'oliva verge extra”.

Enguany, el simposi es farà el dissabte 21 a la tarda a través del canal de YouTube de l’Ajuntament i té com a eix la gastronomia saludable i l'oli d'oliva verge extra, amb la participació de reconeguts ponents de la restauració de l'àmbit nacional i peninsular, com ara Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, Dani García Peinado, xef executiu del Gourmet de la Roja, Fina Puigdevall, cuinera i propietària del Restaurant Les Cols d'Olot i Vicent Guimerà, cuiner i propietari del Restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, així com les demostracions de Pablo Albuerne, cuiner i propietari del Restaurant la Zorra de Sitges i Ada Parellada, cuinera i propietària del Restaurant Semproniana de Barcelona.

D’altra banda, s'ha editat un llibret commemoratiu que posa èmfasi en la perspectiva històrica de la cooperativa centenària d’Arbeca i recull valoracions del teixit econòmic local i també s'ha reformulat la Trail Santa Caterina, organitzada pel Club Ciclista Arbeca. L’entitat ha senyalitzat un circuit d'uns 13 km pels dies 21 i 22 de novembre, sense necessitat d’inscriure’s a cap lloc i amb la idea que qui vulgui el pugui fer de manera individual. Si no s’hi pot anar aquest cap de setmana, el club publicarà l'enllaç amb el track i tota la informació per poder-lo fer igualment. Es manté, això sí, la filosofia de deixar “petjada verda” al territori, de manera que la senyalització serà amb fites i senyals de roba reciclada.