CULTURA
- Redacció / Llardecans , Maials , Torrebesses

Les jornades 'El Segrià a estudi' inclouen treballs sobre Maials, Llardecans i Torrebesses

Organitzades pel Centre d'Estudis Comarcals del Segrià, s'havien de fer aquest cap de setmana a Llardecans però s'han reformulat en versió virtual.

Aquest divendres a la tarda s’inauguren les 8es jornades “El Segrià a estudi”, la trobada on investigadors i estudiosos exposen públicament els seus treballs sobre múltiples aspectes relacionats amb la comarca del Segrià. A diferència de les Trobades d’Estudiosos de les Garrigues, que fa se celebren cada dos anys, aquestes es fan anualment, organitzades pel Centre d’Estudis Comarcals del Segrià (CECS) de manera itinerant. Després d'haver passat per Alpicat, la Granja d’Escarp, Artesa de Lleida, Almenar, Alcarràs, Alcoletge i Puigverd, enguany era el primer que tocava a un municipi de les Garrigues històriques, Llardecans, però el context sanitari ha fet que, finalment, s’hagués de traslladar la programació al format virtual.

No obstant això, cinc de les ponències que s’hi presenten tenen a veure amb pobles garriguencs. El mateix divendres, Maria Jesús Llavero i Jordi Cebolla exposaran un treball sobre l’orgue de Maials i, l’endemà dissabte, Carlos Rizos parlarà de l’epitafi del primer baró de Maials, Maria Jesús Monclús se centrarà en l’escola i l’alfabetització a Torrebesses, Josep Medina i Héctor Atienza comentaran el documental sobre la recuperació de l’Arc d’Adà de Llardecans i Noemí Riudor parlarà del cost humà de la Guerra Civil a Maials.

Per poder seguir les sessions cal inscriure’s prèviament a través del correu electrònic cec.segria@gmail.com, des d’on es rebrà la clau per accedir-hi.