El diumenge 19 de setembre té lloc al celler Mas Blanch i Jové, de la Pobla de Cérvoles, l'any 10 de la Vinya dels Artistes, és a dir, l'onzena edició, ja que la primera va ser batejada com any 0. L'obra protagonista d'enguany es diu Món, i n'és autor Antoni Llena, artista barceloní, de 78 anys, pioner en l'art conceptual i art povera a casa nostra. Llena ha sigut professor de literatura artística a la Universitat de Girona, ha dirigit tallers d'art per a la School of Visual Arts de Nova York i a l'escola Eina de Barcelona, ha comissariat exposicions sobre Antoni Tàpies i és autor d'escultures públiques com David i Goliat (1992), ubicada a la plaça dels Voluntaris de Barcelona o Homenatge als castellers (2012), també a la capital catalana.
L'obra Món s'havia d'instal·lar a la Vinya dels Artistes l'any passat, però la situació pandèmica va fer que s'acabés ajornant. Consisteix en una cinta d'alumini que conté un fragment d'un poema del suís Robert Walser traduït al català i que "evoca la idea que el món sempre està en construcció, destruint-se i construint-se constantment, en moviment, en catarsi", expliquen els responsables del celler. La peça s'ha col·locat a la part de darrere d'una cabana de la finca, "un lloc salvatge, com un pessebre, per poder aturar-se, veure el cel i llegir", diuen els promotors. Per a la inauguració del dia 19 es van posar a la venda un nombre limitat d'entrades, a 35 euros. L'acte també comptarà amb l'actuació del Col·lectiu Free't, un grup d'artistes de diferents disciplines que es basa en la improvisació i que representarà l'espectacle Cuirasses i Nius, i finalitzarà amb un berenar-sopar maridat amb vins del celler i acompanyat de música de J.S. Bach.
13 obres exposades
Amb aquesta ja seran 13 les obres exposades de forma permament a les vinyes de Mas Blanch i Jové, d'autors com Josep Guinovart, Joan Brossa, Esteve Casanoves, Gregorio Iglesias, Susana Solano, Assumpció Mateu, Frederic Amat, Evru, Carlos Pazos, Eva Lootz i Iago Pericot.