Del 28 al 31 d'octubre, l'Ajuntament i la Cooperativa de la Granadella fan la 7a edició de la Primera Premsada, que no només enceta la temporada de festes oleícoles a la comarca sinó que enguany també suposa el retorn a la presencialitat d'aquestes trobades, que des de l'esclat de la pandèmia s'havien fet en format virtual. La Primera Premsada manté encara una part online, la de jornades tècniques de dijous i divendres, però les activitats del diumenge 30 es faran en una finca d'oliveres. La cap del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, Àngels Calvo, presentarà l'oli nou d'aquesta campanya i la cooperativa presentarà una línia d'envasos de plàstic reciclat. El periodista Ferran Casas, subdirector de NacióDigital i col·laborador de SomGarrigues, apadrinarà l'oli nou en aquesta edició. L'acte també servirà per entregar el premi Primera Premsada a un projecte sobre l'increment de polifenols en oli d'oliva verge extra. S'acabarà amb una degustació de tapes elaborades amb oli nou i la cloenda per part del director general d'Empreses Agroalimentàries. Prèviament, el mateix matí, hi haurà hagut a primera hora una caminada popular organitzada pel Club Excursionista Garrigues Altes i jornada de portes obertes al Museu de l'Oli de Catalunya.
Jornades tècniques
Abans de la jornada presencial del diumenge s'han programat dues jornades tècniques virtuals. La primera, dijous a la tarda, sobre l'increment de polifenols en l'oli verge extra de Ponent (que és el projecte al qual s'entregarà el premi) i, la segona, divendres al matí, sobre oleomàrqueting digital. Les inscripcions a les jornades s'han de fer a través del portal ruralcat.gencat.cat. La Primera Premsada es va presentar el 25 d'octubre a la Diputació, en un acte amb l'alcaldessa, Atzara Noguera, el president de la cooperativa, Ramon Barrull i el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre.