- Redacció

Els Mossos destaquen l'actuació d'una agent garriguenca en un part a Valls

Els fets van tenir lloc fa un any. La mare i l’infant han visitat els agents que hi van intervindre per agrair-los el servei.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra van destacar ahir, a les seves xarxes socials, l’actuació d’una agent del cos, Helena, originària de les Garrigues, en uns fets ocorreguts a Valls (Alt Camp) fa tot just un any. El 23 de maig del 2023 al migdia, una dona es va posar de part al mig del carrer i, al trobar-se delicada de salut, va entrar en un bar, segons va explicar el setmanari El Vallenc. Els Mossos d’Esquadra van demanar una ambulància i més patrulles però es va haver d’actuar de forma ràpida, de manera que una agent de la patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos va assistir directament el part. “La ràpida actuació de l'Helena i en David va fer possible que el part sortís bé”, s’explica des del cos. El nadó va néixer en perfecte estat de salut i la mare també es trobava bé. Ambdós van ser traslladats al Pius Hospital de Valls.

El passat 25 d’abril, en el marc del Dia de les Esquadres, els responsables del cos van entregar a l’agent garriguenca una felicitació individual pública. Igualment, ahir els Mossos d’Esquadra van voler recordar aquest episodi, coincidint amb la visita que la mare i el fill, Marina i Andrey, van fer als agents per donar-los les gràcies i celebrar el primer aniversari de l’infant. Segons expliquen els Mossos, la mare guarda els retalls de diari que parlen del naixement “perquè el seu fill recordi la sort que va tenir amb l'atenció que va rebre dels dos agents”.