OLI
- Redacció / Juncosa , L'Albagés

El molí Cuadrat Valley obre portes aquest cap de setmana

Organitza diverses activitats per conèixer tant l’imponent recinte com els olis que s’hi elaboren.

(foto: Cuadrat Valley)

El molí d’oli Cuadrat Valley, situat entre l’Albagés i Juncosa, celebra aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, unes jornades de portes obertes per mostrar les instal·lacions i tastar els olis d’oliva verge extra que s’hi elaboren, que ja han guanyat diversos premis. És el cas de l’Evooleum a millor arbequina, del millor verd fruitat amarg de grans productors a la Fira de les Borges Blanques pel seu oli despinyolat o, més recentment, de l’accèssit especial dels premis AEMO, en què el jurat va valorar l’excepcionalitat arquitectònica del molí, construït sobre terrasses sustentades en murs de pedra seca. 

A nivell arquitectònic es tracta d’un projecte de grans dimensions dissenyat per l'estudi d'arquitectura Alventosa Morell Arquitectes. La iniciativa del molí és de la família Teycheney-Cuadrat, propietaris de cellers de vi a la zona de Bordeus (França) i amb avantpassats a l'Albagés.

Els actes de portes obertes inclouen recorreguts pel recinte, tastos d’oli, una zona gastronòmica, la música de Didacellist i sorteig de lots dels olis de l’empresa. Es faran el dissabte entre les 10 del matí i les 8 del vespre i el diumenge de 10 a 2.