COMUNICACIÓ
- Redacció

La premsa comarcal premia les revistes SomEsports i SomRurals

Aquest divendres s’han celebrat la Festa dels Premis Premsa Comarcal al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Les imatges guanyadores i finalista.

Aquest divendres, 31 de maig, ha tingut lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la Festa dels Premis Premsa Comarcal, en què es proclamaven els finalistes i guanyadors de les millors portades, millors fotografies periodístiques i millors digitals dels mitjans associats. Com a millor portada de publicacions mensuals ha guanyat la revista SomEsports, del grup SomGarrigues, pel número 55, de l'estiu del 2023. La imatge és del fotògraf Xavi Minguella i la protagonitzen els jugadors del club africà de Torregrossa.

En l'apartat de millor fotografia periodística, el primer premi de publicacions bimestrals, trimestrals i semestrals ha sigut per la revista SomRurals, també del grup garriguenc, per una imatge del fotògraf Albert González sobre les aclarides d'arbres fruiters amb motiu de la sequera de l'estiu passat. Va ser publicada a doble pàgina al número 3 de SomRurals. El 2023, González ja va guanyar aquest mateix premi.

D'altra banda, una portada de SomCanalla, la del número 21 -una altra capçalera del grup SomGarrigues- ha sigut finalista en bimestrals, trimestrals i semestrals. És obra de Mar Ruiz, il·lustradora lleidatana, aleshores alumna de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol, de Lleida, amb qui SomCanalla té un acord de col·laboració. La festa, conduïda per Candela Figueras, ha guardonat el periodista Antoni Bassas amb el Premi d'Honor de la Premsa Comarcal i ha comptat amb les actuacions del mag Jordi Caps i el grup Figa Flawas.