SALUT
- Redacció / Almatret

Almatret passarà com a mínim una setmana sense aigua potable per un plaguicida

Les anàlisis del servei d'aigües de la Diputació de Lleida van advertir el dilluns de la presència de metolaclor en quantitats superiors als límits legals. El 22 de juliol està prevista una nova mostra per saber si ja se’n pot fer ús o no. 

(Foto: X.M.)

L'Ajuntament d'Almatret va informar el dilluns als veïns de la prohibició d'utilitzar aigua de l'aixeta per beure i cuinar, arran d'un episodi de contaminació pel plaguicida metolaclor. Els resultats analítics del servei d'aigües de la Diputació de Lleida van advertir aquell dia d'una presència superior als límits legals, que no limita els altres usos. El dilluns 22 de juliol es farà una nova anàlisi per determinar si es pot tornar a consumir l'aigua de boca o si cal esperar més. 

L'alcaldessa d'Almatret, Jennifer Nadal, exposa que no poden activar "mesures correctores imminents" però espera que la millora de la planta potabilitzadora prevista pels propers mesos redueixi el risc d'aquestes situacions. L'agost passat, els veïns d'Almatret ja van estar uns dies sense aigua potable per un altre episodi de contaminació de l'aigua. 

La Floresta deixa de beure de la mina
L'Ajuntament de la Floresta va avisar el poble el 3 de juliol d'una elevada concentració de sulfats a l'aigua de boca provinent de la mina, una situació que feia recomenable deixar-ne de fer ús en aquelles persones sensibles, com és el cas dels infants lactants. Aquesta setmana, el municipi ha passat a beure de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues a l'espera que es restableixin els nivells i pugui tornar a la font habitual de captació.