COMARCA, SERVEIS
- Redacció

Els carters, al límit per la manca de cobertures, segons els sindicats

 La plantilla d'algunes oficines quedarà reduïda en un 50% o més aquest agost. La de les Borges tindrà tres vacants sense cobrir. CCOO i UGT exigeixen contractació real i un nou conveni per revertir la situació. 

Una cartera de les Garrigues en una imatge d'arxiu (Foto: X.M.)

Els representants de CCOO i UGT a la província de Lleida van denunciar en una roda de premsa el dimecres 17 de juliol la manca de cobertura a les oficines de Correus, que afirmen que posa en risc el servei de repartiment els cinc dies a la setmana com estableix el Servei Postal Universal (SPU) i la salut dels treballadors.

Preveuen que hi hagi plantilles que quedin reduïdes en un 50% o més, com en el cas de la URP Lleida, que dels 70 professionals només en tindrà 30 en actiu durant l'agost per la suma de les vacances i les vacants que no s'han substituït. Segons calculen, la unitat de les Borges Blanques, que dona servei a tota la comarca administrativa, tindrà tres places sense cobrir tant la primera com la segona quinzena d'agost, de les 10 amb què compta.

Des dels sindicats assenyalen que el garriguenc no és el pitjor escenari pel que fa al nombre de treballadors, però que s'hi suma la distància entre els pobles, que pot sobrecarregar els carters que hagin de suplir els companys absents. Les Garrigues Històriques depenen de l'oficina d'Alcarràs. Els sindicats també reclamen que en aquesta hi hagi més cobertures. 

Situació crònica que s'agreuja
La secretària provincial del sector postal de CCOO, Annabel Clua, i el secretari de la mateixa àrea de la UGT, Carlos Ruiz, apunten que la manca de contractació és corrent durant tot l'any, però que "s'agreuja a l'estiu". Igualment, diuen que si bé fa anys que afronten aquesta problemàtica, s'ha arribat a un punt límit, amb carters "saturats, cansats, que no arriben a tots els serveis" i que "són vulnerables a patir accidents laborals". Així mateix, els sindicats assenyalen que els últims dos processos electorals han acabat de portar "al límit de les seves possibilitats" els treballadors.

Ambdues organitzacions rebutgen les retallades i exigeixen que es reverteixin amb contractació real i amb la negociació d'un nou conveni que en dignifiqui les condicions laborals.