COMARCA, CULTURA
- Redacció / La Granadella , Torrebesses

El turc Özbrek Miraç guanya el Certamen Emili Pujol, en la 13a edició d'un Garrigues Guitarfest que creix

El festival organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb la producció del Cercle Guitarrístic a Catalunya tenia programades 19 activitats en onze pobles entre juliol i l’agost. La Granadella, que va acollir el concurs, recupera protagonisme. 

(Foto: X.F.)

El turc Özbrek Miraç va guanyar el diumenge el Certamen Emili Pujol dins el Garrigues Guitarfest, per davant dels cubans Josué Fonseca, vencedor del premi del públic, i Legna Tabares. Miraç va interpretar Barcarola de Pujol, com tots els participants en el concurs, i una altra obra escollida per ell mateix. Després de les actuacions dels finalistes, va ser el torn de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona que ja havia tocat en una edició anterior del festival. 

El certamen marca un punt àlgid de la programació del 13è Garrigues Guitarfest, que va començar el 6 de juliol al Soleràs amb un concert a càrrec del duo Blua Maro, i dona pas a la segona meitat del certamen. Aquesta setmana, Torrebesses acull el Campus Pujol, amb formacions en el camp físic, del treball psicològic i nutricional, i d’interpretació. Aquestes classes acabaran amb una visita cultural oberta als veïns i un concert de cloenda. 

Jordi Pizarro, del Cercle Guitarrístic a Catalunya, celebra que la Granadella agafi "pes específic" i faci "sinergia amb Torrebesses", que rebrà tres concerts més durant l'estiu. En total, el Garrigues Guitarfest comptava amb 19 activitats programades entre el Soleràs, Torrebesses, els Torms, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Vinaixa, Arbeca, Granyena, el Cogul, la Floresta i l'Espluga Calba, la xifra més alta d’activitats organitzada fins ara.  

Les properes seran el dissabte 27 de juliol a l’Església de Sant Joan Baptista de Vinaixa per part de José Antonio Chic, amb el concert Tresors de la guitarra clàssica, i el diumenge 28 a l’Església de Sant Jaume d’Arbeca a càrrec de La Folia Consort, que interpretaran Vicis i virtuts.