CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges reunirà rapers i glosadors en la primera batalla de vers improvisat entre els col·lectius

L’activitat, el dissabte 27 de juliol a les 20 h a la plaça de l’U d’octubre, s’emmarca en el pas del Correllengua. Entre els rapers hi haurà Ainhara, de Castelldans, que ja va participar al primer concurs de freestyle en català al febrer. 

Un moment de la final del concurs de freestyle de Catalunya Freestyle del febrer.

Les Borges Blanques acollirà el 27 de juliol una nova edició del Correllengua, dedicat enguany a la lingüista Carme Junyent, amb una batalla de vers improvisat en català que ajuntarà rapers que fan freestyle amb glosadors.

La demostració comptarà per un costat amb els intèrprets Aser, Dempe, Xinako, Joel (que havia publicat com a Fetitxe 13), Marina i Ainhara, aquesta última de Castelldans, a més de MT Black, com a mestre de cerimònies i el DJ Alar. Ainhara ja va participar en el primer concurs de freestyle en català. Per la part de la cançó tradicional improvisada, hi prendran part els glosadors Laureta Ferrer, Arnau Gargatal, Gerard Viladomat, David Ibáñez, Marc Barceló "Ramellet" i Laia Pedrol, acompanyats per Clara Ayats al violí i Genís Tomàs a la guitarra. Serà a les 20 h a la plaça de l'U d'octubre.       

La trobada enfrontarà els representants de cada disciplina i també en mostrarà les habilitats i singularitats. L'activitat compta amb la col·laboració de Catalunya Freestyle, organitzadora del primer concurs de freestyle en català el passat febrer, i Cor de Carxofa, entitat dedicada a la recuperació i promoció del glosat. El 27 a les 10 h es farà la lectura del manifest i l'encesa de la flama del Correllengua.

Precisament, el Mas Miravall de Juneda va acollir entre el 16 i el 19 de juliol l’Escola d’Estiu de Glosa organitzada per Cor de Carxofa, una oportunitat per aprendre sobre el vers improvisat tradicional.