CAÇA
- Redacció / La Granadella

Els Agents Rurals localitzen i comissen 51 paranys tipus ballesta en un mas de la Granadella

L’ús, la venda i la tincença d’aquests arts de caça està prohibida perquè és un mètode no selectiu de captura de fauna. En aquest cas, s’han retirat, tot i que no s’estaven emprant, i no s’ha fet denúncia. 

Els paranys tipus ballesta comissats pels Agents Rurals (Foto: Agents Rurals)

Els Agents Rurals han localitzat i comissat en un mas de la Granadella 51 paranys per la caça d’aus petites com els tords de tipus ballesta. Es tracta dels tradicionals sistemes amb dos semicercles de filferro tensats que, en saltar, capturen l’ocell que ha picat l’esca. 

La intervenció s’ha dut a terme perquè tant l’ús, com la venda com la tinença d’aquestes arts de caça està prohibida perquè és un mètode no selectiu de captura de fauna. En aquest cas, tot i que no s’estava emprant, els Rurals els han retirat perquè no es poden tenir. Tot i la mesura, no s’ha interposat denúncia al propietari. 

El cap dels Agents Rurals a les Garrigues, Josep M. Baiget explica que “afortunadament, aquest és un recurs per la caça furtiva que ja gairebé no es fa servir actualment”, i que costa molt trobar paranys tipus ballesta parats al camp. Si se’n troben, es fa espera per saber qui n’és el responsable i sí que s’interposaria una sanció.