COMARCA, CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

La companyia teatral Rellotge de Sorra Garriguenc rebrà l'Olivera d’Or al garriguenc de l’any

El grup es va crear el 2012 en el marc de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues. El jurat va tenir en compte, entre d'altres, el foment a la pertinença comarca, la recerca pels projectes o els paper protagonista de les dones.  

Representació d''Entre dos bocins de cel' als Torms (Foto: Xavi Minguella)

El jurat del premi Olivera d'Or al garriguenc de l’any, integrat per representants del Consell Comarcal, dels ajuntaments de les Borges i dels Omellons i d'entitats socials i culturals de tota la comarca administrativa, va decidir ahir al vespre atorgar el guardó corresponent al 2023 a la companyia de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc. El grup dirigit per Tere Garsaball es va crear el 2012 en el marc de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues i entre les obres que ha promogut més recentment hi ha Anvant amb v de…, Entre dos bocins de cel, o No fa 9.000 anys… 

Els reunits van tenir en compte, entre d’altres, el foment al sentit de pertinença comarcal perquè està integrat per persones de diferents municipis, la recerca que acompanya els projectes, els guions que situen les dones en els fets històrics i a la comarca, la sensibilització contra les violències a les dones i a favor del col·lectiu LGBTI+ i la col·laboració amb altres agents de les Garrigues.  

Aquesta candidatura es va imposar a les de Ventura Viladegut, exprofessor i exdirectiu de l'Escola Agrària de les Borges i pagès i a la d’Òscar Balcells, promotor del projecte el Sindicat de Tarrés. El jurat va desestimar la proposta del picapedrer Fèlix Martin, qui ja havia estat distingit com a garriguenc de l’any el 1991.