HABITATGE
- Redacció / Les Borges Blanques

L'ajuntament de les Borges anuncia un acord de compra de l'edifici ocupat de l'avinguda Santiago Rusiñol

La majoria dels pisos són propietat d'Inmocaixa i del fons d'inversió Coral Homes. L’alcalde, Josep Farran, supedita l’adquisició del bloc a la col·laboració del Govern per traçar i executar un pla integral d’intervenció al bloc.

(Foto: X.M.)

L’alcalde de les Borges Blanques, Josep Farran, va anunciar ahir al vespre durant el ple municipal que s’havia arribat a un acord amb InmoCaixa, divisió immobiliària de Criteria Caixa (entitat que gestiona el patrimoni de la Fundació la Caixa) i amb el fons Coral Homes (participat per CaixaBank) per la compra del bloc ocupat del carrer Santiago Rusiñol. Farran declina fer públiques les quantitats pactades perquè és “un tema sensible que requereix d’una explicació amb tranquil·litat” i supedita l’adquisició a la col·laboració activa del Govern en la gestió del cas. 

En aquesta línia, l’alcalde de les Borges va assenyalar que l’acord de compra no és una “solució definitiva” però donarà eines per poder intervenir i posar en marxa mesures per fer front a la “complexa situació”. Tot i això, considera que el consistori sol no pot afrontar aquest escenari, pel que emplaça l’administració catalana a traçar i executar conjuntament un pla integral d’intervenció sobre l’immoble.  

La setmana vinent hi ha prevista una reunió de coordinació entre el consistori i la Generalitat que ha de servir per abordar aquesta qüestió. La sessió ja estava agendada amb anterioritat a l’anunci de l’acord de la compra, que fa temps que es treballava, i també a l’atropellament triple davant els mateixos blocs que es va produir ahir mateix