INCENDI
- Redacció / Fulleda

Ensurt a Fulleda per un incendi prop d'una zona boscosa

Ha cremat unes feixes de pi i matoll entre bancals, a tocar de la carretera que va a Tarrés. 

El foc ha sigut al davall de la línia elèctrica, prop de la carretera. (foto: Bombers)

Aquest matí hi ha hagut un incendi a Fulleda, que ha encès les alarmes per la proximitat a la massa forestal de la Serra del Penjat, a només un quilòmetre del nucli urbà. Els Bombers han rebut l’avís poc abans de les 9 del matí i hi han enviat vuit dotacions, una de les quals aèria, que ha fet un parell de càrregues d’aigua a la piscina municipal. A aquella hora el recinte encara no estava obert i, per tant, no ha calgut desallotjar ningú. L’ADF de Tarrés, municipi veí, també hi ha intervingut.

El foc ha cremat algunes feixes de pi i matoll entre bancals de sembrat i ametllers, a tocar de la carretera LV-2012, i s’ha donat per extingit a quarts d’una del migdia. La superfície cremada ha sigut d’uns 3.500 m2. “Per sort, ha sigut en un lloc de molt fàcil accés, només que hagués sigut una mica més cap dins, hauríem tingut un problema seriós”, explica l’alcalde, Jordi Arbós. 


Helicòpter de Bombers carregant a les piscines. (foto: Fulleda-PQP)

L’incendi s’ha originat just al davall d’una línia elèctrica, tot i que els Agents Rurals encara no s’han pronunciat sobre les causes. El pas de la línia per la zona, precisament, ha obligat a tallar la llum durant una hora, aproximadament, per precaució. Els fets han tingut lloc en un context de risc extrem d’incendi, pel qual des d’aquest dimarts hi ha activat el nivell 4 del Pla Alfa, el màxim, a 18 municipis garriguencs, entre els quals Fulleda.

Sense aigua des del migdia
Al marge de l’incendi, els veïns de Fulleda porten des de les dues del migdia sense aigua a les cases. Un error al dipòsit municipal ha fet que la boia indiqués un nivell d’aigua superior al que hi havia realment, de manera que el dipòsit s’anava abuidant sense que ningú se n’adonés. El consistori ha tallat el subministrament al migdia per anar-lo reomplint i així guanyar pressió. De moment, està a l’expectativa de si l’aigua que hi haurà entrat durant aquestes hores serà suficient per restablir el servei.

Gerard Quintana, avui a la Sala
A tot això, continuen els actes de la Setmana Cultural de l’associació de dones Marinada, que van començar diumenge. Aquest dimarts el protagonista és el músic i escriptor Gerard Quintana, que hi presenta la novel·la “La puresa de l’engany”, en una conversa amb la periodista Txell Bonet, amb arrels al poble. L’acte és a 2/4 de 8 a la Sala.