SALUT
- Redacció / Arbeca

Detecten un cas de dengue importat a Arbeca

El departament de Salut confirma que l'episodi està sota control sanitari i que no hi ha cap risc per la població d’Arbeca. L'Agència de Salut Pública comptava el 5 de juliol 239 casos sospitosos, probables o confirmats de dengue, tots importats. 

El mosquit tigre és el responsable dels contagis del dengue (Foto: James Gathany, CDC)

La Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) va informar el divendres 26 de juliol d'un cas de dengue importat en un veí d'Arbeca. És una persona que havia viatjat a l'estranger i que va ser picada per un mosquit tigre portador del virus. Arran del cas, es va confinar la persona a casa i es van dur a terme anàlisis a l'entorn del domicili per assegurar que no hi hagués presència de mosquits tigre que poguessin picar-la, infectar-se i al seu torn provocar casos autòctons. Salut va confirmar a aquest periòdic que no hi havia cap risc per la població d’Arbeca. 

Situació a Catalunya
L'Agència de Salut Pública comptava el 5 de juliol que des del gener s'havien produït 239 casos sospitosos, probables o confirmats de dengue, tots importats. La major part eren en viatgers de l'Argentina (25,45%), el Paraguai (13,18%), el Brasil (11,82%), el Perú (6,82%) i Indonèsia (6,82%). Hi ha hagut només dos casos autòctons al país, els anys 2018 i 2019.