ASSOCIACIONISME
- Redacció / Torregrossa

Veïns de Torregrossa d’origen africà creen una associació per ajudar-se mútuament

Integrada per una vuitantena de persones procedents majoritàriament del Senegal però també de Gàmbia, Guinea Bissau, Guinea Conakry i Mali.

Membres de la junta amb l'alcaldessa i una regidora. (foto: Aj. Torregrossa)

L'associació Diàspora Africana a Torregrossa va visitar el diumenge 21 de juliol l'Ajuntament de Torregrossa per presentar-se a l'equip de govern. La integren una vuitantena de veïns del municipi procedents majoritàriament del Senegal, però també de Gàmbia, Guinea Bissau, Guinea Conakry i Mali, i tenen l'objectiu d'ajudar-se els uns als altres i fer activitats per al poble.

La secretària de l'entitat, Kadidiatou Diallo assenyala sis reptes: unir-se; ajudar-se en cas d'haver de repatriar als seus països companys que es moren; donar suport als migrants que no treballen i que estan mancats de recursos; llogar un local que serveixi per a les seves activitats i perquè faci funcions de mesquita; donar classes d'àrab i també agrupar-se per a fer festes pròpies de cada país i celebracions per tot el veïnat. 

Alguns dels seus membres ja havien col·laborat anteriorment, però han decidit ara registrar-se formalment com a entitat per poder anar més enllà en els seus plantejaments. 
Segons expliquen, al mes d'agost i un cop superada la festa major faran una assemblea per començar a planificar activitats.