CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges reconverteix aquest estiu el Bar de Vidre en Espai Jove

El consistori ho planteja com una primera prova per oferir alternatives d’oci als infants i joves de 12 a 18 anys.

(foto: M.A.)

Una quinzena de joves van assistir dilluns passat a les Borges a la inauguració de l'antic Bar de Vidre del Pavelló de l'Oli –que fa mesos que està en desús– com a Espai Jove per als vespres i nits del que queda d'estiu. L'equip de govern explica l’impuls d'aquesta iniciativa per la manca d'opcions d'oci en la franja horària de les 8 del vespre a la mitjanit. 

L'equipament està en marxa de dilluns a dimecres per als nens i nenes de 12 a 16 anys i els dijous per als nois i noies de 17 i 18. Es tracta d'un "espai de trobada", en paraules de la regidora Ivette Macià, perquè els infants i joves hi puguin fer les seves activitats amb llibertat. El local el vetllen dos adults, però "no monitorat", apunta Macià, i comptarà amb algunes activitats dinamitzades com un torneig de FIFA, un taller d'elaboració de pizzes o projeccions de pel·lícules els dimecres.

Macià explica que aquesta és una primera prova "per donar una alternativa" al jovent i que la intenció del consistori és que durant el curs escolar es pugui posar en marxa un espai amb característiques similars, però en una altra ubicació encara per definir.