CULTURA, EQUIPAMENTS
- Redacció / Alfés , Tarrés

Alfés inaugura una biblioteca i Tarrés obrirà la seva a partir de la tardor

El municipi de les Garrigues Històriques va presentar aquest equipament el cap de setmana, en el marc de la festa major. Aplega un fons de llibres cedits per la veïna Laia Almenara, impulsora de la Llibreria Lliure i difunta el 2022. 

Visitants de la biblioteca durant l'acte d'inauguració (Foto: Aj. Alfés)

La festa major d'Alfés va ser el context escollit per l’equip de govern d’Alfés per inaugurar la nova biblioteca, habilitada en una sala de la casa consistorial. L’equipament aplega un fons de llibres cedits per la veïna Laia Almenara, impulsora el 2022 de la iniciativa Llibreria Lliure d’Alfés, i difunta aquell mateix any, a més d’altres veïns del municipi. 

Per l’Ajuntament, l’obertura d’aquest servei, que està previst que segueixi els horaris de les oficines municipals, és una passa endavant. Feia més de deu anys que el poble no formava part del servei del Bibliobús Garrigues-Segrià.  

Per altra banda, l’Ajuntament de Tarrés té previst obrir a partir de finals de setembre la seva biblioteca municipal. Com en el cas anterior, serà dins de l’edifici de l’ajuntament. L’espai escollit havia servit anteriorment com a forn, com a sala de ball i també havia acollit el casal d’avis. Segons explica l’alcalde, Carles Móra, està previst que compti amb una sala per a activitats infantils, una per poder llegir i treballar i una zona de coworking per adults. 

El consistori compta ja amb un fons de llibres i també amb ajuts econòmics recents del departament de Cultura per l’adquisició de més llibres i també de material per equipar l’espai.