INCENDI
- Redacció

La comarca torna a entrar aquest dissabte al nivell màxim del Pla Alfa per risc d'incendi

Ja hi havia estat la setmana passada. Ara són quinze els municipis afectats, alguns menys que en l’anterior ocasió.

Quinze municipis de les Garrigues estaran demà dissabte al nivell 4 del Pla Alfa, el procediment operatiu dels Agents Rurals en situacions de risc d’incendi. El nivell 4 és el màxim nivell del protocol i és una novetat d’enguany, ja que fins ara hi havia els nivells 0, 1, 2 i 3. El nivell 4, de fet, permet aplicar mesures que ja es preveien amb el nivell 3 abans de la reforma, com el tancament d'accessos a massissos forestals o la restricció o suspensió d'activitats vulnerables en zona forestal.

Els municipis on s’aplicarà el nivell 4 són Bellaguarda, Bovera, Castelldans, Cervià, el Vilosell, Fulleda, Juncosa, Juneda, la Granadella, la Pobla, l’Albagés, l’Albi, l’Espluga, Tarrés i Vinaixa. Tota la resta es mantenen al nivell 3, excepte Puiggròs i Torregrossa, que queden al nivell 2.

És la segona vegada aquest estiu que parts de les Garrigues entren al màxim nivell del Pla Alfa. L’anterior va ser del 30 de juliol a l’1 d’agost, llavors amb divuit municipis afectats. Aquell mateix dia 30 hi va haver un incendi a Fulleda.