CULTURA
- Redacció / Juneda

Vuit projectes de música, dansa, teatre i escena familiar a la nova temporada del Teatre Foment

La primera part de la programació començarà el dissabte 5 d'octubre amb un tribut al guitarrista i cantant britànic Eric Clapton i acabarà el 15 de desembre amb l'espectacle familiar Un tros de pa, de la companyia Les Pinyes.

Una de les escenes d''Un tros de pa' (Foto: Teatre Foment)

El Teatre Foment de Juneda ha publicat avui la programació de la primera part de la nova temporada escènica, que començarà el dissabte 5 d’octubre amb un tribut al guitarrista i cantant britànic Eric Clapton, i que acabarà el 15 de desembre amb l’espectacle familiar Un tros de pa, de la companyia Les Pinyes. Com és habitual, entre els vuit projectes que passaran per l’escenari junedenc n’hi ha de musicals, de dansa, de teatrals i de familiars.

El cap de setmana després de l’homenatge a “Slowhand” a càrrec de la banda liderada pel guitarrista i cantant Xavier Soranelles, serà el torn del primer espectacle infantil. Xip Xap Teatre presentarà Sigues tortuga, una faula sobre la vida i com la vivim, el diumenge 13 d'octubre. El dissabte 19, en el marc del cicle Tardor en Dansa, el teatre acollirà Oblivion, de la companyia Silvia Batet, una peça premiada per l’Institut del Teatre i estrenada al Festival Grec 2021.    

Al novembre hi ha programades tres peces més. La primera, el dissabte 9, és Pols de diamant, amb els reconeguts Dafnis Balduz i Albert Salazar, un espectacle sobre l’estigma cap al col·lectiu LGTBI i el linxament. The postman, amb Txema Muñoz, visitarà el Foment una setmana després, el diumenge 17, per sorprendre i fer pensar les famílies mitjançant la màgia i l’humor. Tancarà el mes, el dissabte 30, la presentació de l’obra de teatre creada en dins del projecte escènic i inclusiu Incursió Social, sota la direcció dels lleidatans Íntims Produccions.    

La companyia Teatre Nu representarà la comèdia negra Els ossos de l’irlandès el divendres 13 de desembre. Es tracta d’un text sobre l’amistat i el fracàs amb els actors Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas. El diumenge 15, com dèiem abans, Les Pinyes clouran la primera part de la temporada amb l’obra Un tros de pa, un espectacle familiar amb un pa com a fil conductor per parlar de companyonia i solidaritat.