CLIMATOLOGIA
- Redacció / El Vilosell , L'Albi , La Pobla de Cérvoles

Una tempesta deixa 720 garriguencs sense llum

Principalment veïns de la Pobla, l’Albi i el Vilosell. A l’Albi s’han hagut de tancar les piscines pels desperfectes i la caiguda d’un arbre.

A les piscines de l'Albi ha caigut un arbre i s'han desallotjat.

La tempesta que ha caigut a primera hora d’aquesta tarda a les Garrigues ha provocat diverses incidències a la xarxa de subministrament elèctric, que en conjunt han deixat uns 720 clients sense llum, sobretot a l’Albi, el Vilosell i la Pobla de Cérvoles, tot i que també hi ha algun cas dispers a les Borges i Juneda. Els veïns d’aquesta zona han estat sense llum des de pocs minuts abans de les tres de la tarda. Cap a quarts de set s’ha anat restablint el servei.

A l’Albi, la tempesta també ha fet caure part d’un arbre del recinte de les piscines, que s’han hagut de desallotjar i tancar. Al Vilosell també s'ha partit el til·ler de les escoles, sense causar danys, tot i que una rama ha quedat penjada al mur del recinte.


Pedra caiguda a les Borges Blanques. (foto: A.M.)

L’episodi ha portat quantitats de pluja desiguals, acompanyada de pedra en algunes poblacions, com les Borges, Castelldans, l’Albi o el Vilosell. A Juneda han caigut uns 24 litres, a Vinaixa 22 i a les Borges i Arbeca entre 15 i 20. En canvi, a punts com la Granadella, el Cogul, Maials o Llardecans pràcticament no s’hi ha notat.

Accident a l’autopista
A quarts de tres, enmig de la tempesta, hi ha hagut un accident de trànsit a l’autopista AP-2, al terme de l’Albi, al punt quilomètric 173,6. Dos turismes que viatjaven en direcció Lleida han topat. A un hi anaven dos ocupants, que han resultat il·lesos, i dels cinc que anaven a l’altre un ha quedat ferit lleu. Els Bombers hi han desplaçat tres unitats. A les Borges, s’ha rebut l’avís d’un possible desbordament de la séquia de la depuradora.