CULTURA
- Redacció / La Granadella

El cantador Pep Gimeno ‘Botifarra’ clourà un Festival de la Granadella amb més dansa

La 31a edició del certamen manté l'estructura però fa una passa endavant en la promoció i difusió dels balls tradicionals amb un taller per a infants i l'actuació de l'Esbart Arrels de Lleida. 

Pep Gimeno 'Botifarra' en una imatge promocional

La 31a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella, que tindrà lloc el divendres 23, el dissabte 24 i el diumenge 25 d'agost, comptarà com a plat fort en la seva clausura amb el carismàtic cantador xativí Pep Gimeno Botifarra. Referent en la recuperació de les tonades i cançons de transmissió oral del País Valencià, Botifarra presentarà Ja ve l'aire (2023), on recull peces de treball en clau femenina, a més de repassar les cançons més conegudes del seu repertori.  

El certamen continua enguany amb el format  habitual, però incorpora algunes novetats respecte de les edicions anteriors, com un major èmfasi en la dansa. A la tradicional ballada del dissabte a la tarda s'hi suma un taller infantil de balls tradicionals previ, tot amenitzat per l'Orquestrina Trama. El diumenge, a banda de les sardanes amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt, s'ha programat una actuació de l'Esbart Arrels de Lleida, a la tarda, coincidint que l'agrupació ha celebrat el 2024 15 anys. 

El grup Boira és el convidat per a la nit d'havaneres del divendres i la banda de folk rock Ebri Knight animarà la nit de dissabte. Diumenge se celebrarà la XX Trobada de Puntaires. La cursa de les pedretes, per a infants, i la cursa de la cordera, per a atletes de totes les edats, seran les úniques propostes esportives del certamen. No hi haurà nova edició de la iniciativa Granadella Running, que el 2023 va reunir unes 280 persones.