RECONEIXEMENTS
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges entregarà l'Olivera d'Or al borgenc de l'any 2023 als Diables i Tabalers del Grup Recerca

El grup va celebrar el 2023 els 35 anys. Se'ls reconeix ser fundadors de Ràdio les Borges, impulsors de les Trobades de Gegants, del primer grup de grallers, del primer grup de correfocs i de la festa de Sant Joan amb la Flama del Canigó.

Els Diables del Grup de Recerca durant la celebració del 35è aniversari (Foto: Xavi Minguella)

El jurat del premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2023, conformat per representants de l’ens consistorial i de diverses associacions i entitats del municipi, van seleccionar els Diables i Tabalers del Grup Recerca com a guanyadors d’aquest guardó. El grup va celebrar el 2023 els 35 anys de trajectòria i entre els mèrits que se’ls va reconèixer hi ha ser fundadors de Ràdio les Borges, impulsors de les Trobades de Gegants, del primer grup de grallers local, del primer grup de correfocs de les Borges Blanques i de la festa de Sant Joan amb la recollida de la Flama del Canigó.

A més a més, entre els arguments exposats per l’Associació Grums i el Club Tennis Taula Borges, els quals havien presentat la candidatura dels Diables i Tabalers del Grup Recerca, també s’hi mencionava la defensa de les tradicions catalanes i del seu paper dins la programació de la Festa Major i la representació de les Borges arreu del país. 

A banda de la candidatura guanyadora, n’hi va haver tres més: la Revista Terrall havia presentat un dels fundadors i actual president dels Diables i Tabalers del Grup Recerca, Francesc Macià Fusté; el Grup Nissaga va seleccionar com a candidat el seu director i membre de les companyies l’Agropecuària – Produccions Extensives i Sake Teatre, Sebastià Tolosa Sans; i l'Orfeó Terrall, per acabar, va escollir a l’historiador i tècnic de l’Espai Macià, Marc Macià Farré.

En les darreres edicions del certamen, el premi al Borgenc de l'any ha anat a parar al col·legi els Frares, a les víctimes de la Covid-19, al Cor Eurídice, al pare Joan Botam, al Club Tennis Taula Borges i a la poeta Anna Rufié, entre altres persones i entitats.

L’acte d’entrega del premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2023 tindrà lloc el divendres 30 d’agost a les 20 h a la Sala Maria Lois.