DRETS
- Redacció

Neix un col·lectiu contra el racisme i el feixisme amb el nom de l’albagesenca Coloma Seró

Es presenta com un espai de trobada per “fer avançar els valors democràtics que sempre han caracteritzat les Garrigues”. Aquest dimarts organitza una xerrada a les Borges sobre Coloma Seró.

La xerrada d'aquest dimarts es farà a l'Espai Macià de les Borges. (foto: arxiu)

Des de mitjans de juny s'ha donat a conèixer a les xarxes la Coordinadora Coloma Seró, un nou col·lectiu que es presenta com un espai de trobada de persones que treballen "per fer avançar els valors democràtics que sempre han caracteritzat les Garrigues". L'entitat, amb base a les Borges però voluntat d’abast comarcal, no s'ha constituït formalment com a associació sinó que es planteja com a "plataforma de treball en xarxa contra el feixisme, el racisme, l'homofòbia i el sexisme".

De moment, ha organitzat un acte per al dimarts 27 d'agost al vespre, a l'Espai Macià de les Borges, en què, a més de presentar breument el col·lectiu, s'explicarà qui era Coloma Seró, nascuda a l'Albagés, única dona garriguenca deportada als camps nazis, concretament a Ravensbrück, on va compartir captiveri amb Neus Català. Les historiadores Noemí Riudor i Míriam Romà seran les encarregades de glosar la figura de Seró.