SUCCESSOS
- Redacció / L'Espluga Calba

Els Mossos desmantellen una plantació interior de marihuana a l'Espluga Calba

Troben 845 plantes en una finca aïllada i hi detenen una persona de 27 anys.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van detindre ahir un home de 27 anys, a qui acusen d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal per una plantació de marihuana en una finca de l’Espluga Calba. Segons fonts de la investigació, la finca es va llogar a principis d’any i es van fer obres a l’immoble. Poc després, informa la policia, es van començar a produir talls de llum i baixades de tensió entre els abonats de la població.

Davant la possibilitat que a l’immoble hi hagués una plantació interior de marihuana, els Mossos van iniciar un seguit de vigilàncies discretes i van observar que s’havien instal·lat càmeres, així com diversos cables de llum i aigua que entraven per la paret i sortides de ventilació. També van constatar amb el proveïdor d'electricitat que, tot i tenir contracte en vigor, el consum que hi havia a la finca era molt més elevat que el que assenyalava el comptador i, per tant, podria haver-hi una connexió fraudulenta.


Agents policials durant la intervenció a l’immoble.

Davant les evidències i amb l'autorització judicial, ahir dilluns a primera hora es va muntar dispositiu per entrar a la finca i els agents van confirmar les sospites. Dins de l’edifici van trobar un home a qui la policia considera el vigilant i jardiner de l'explotació. Al magatzem, distribuït en dues sales, hi havia 845 plantes de marihuana, amb una instal·lació de llums led i reg gota a gota, així com una zona d'assecatge, selecció dels cabdells, pesat i envasat.

A la casa van localitzar 80 grams de cabdells de marihuana i a la planta baixa una instal·lació buida preparada, suposadament, per iniciar un nou cultiu. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. De moment, el detingut passarà avui a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.