CULTURA
- Redacció / Les Borges Blanques

Els centres d’estudis de Lleida, la Franja, l’Alt Pirineu, Aran i Andorra es trobaran a les Borges

Serà el 14 de setembre i la jornada estarà centrada en la preservació del patrimoni rural per garantir l'arrelament. És la segona vegada que la jornada, de caràcter anual, se celebra a la comarca. L'anterior va ser el 2010 a la cooperativa d'Arbeca.

La primera vegada que aquesta trobada es va fer a la comarca havia sigut a Arbeca. (Foto: Arxiu)

El dissabte 14 de setembre, la sala d'actes de l'Arxiu Comarcal de les Garrigues acollirà la 17a Trobada de Centres d'Estudis de Lleida, la Franja, l'Alt Pirineu, Aran i Andorra, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut Ramon Muntaner i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, amb el Centre d'Estudis de les Garrigues (CEG) com a amfitrió.

És la segona vegada que la jornada, de caràcter anual, se celebra a la comarca. L'anterior va ser el 2010, fa 14 anys, a la cooperativa d'Arbeca. Ara, amb l'Arxiu recentment estrenat, el CEG es va oferir per acollir una nova trobada i contribuir a dinamitzar, així, el nou equipament.

L'edició d'enguany se centra en la preservació del patrimoni rural per garantir l'arrelament territorial, una temàtica sobre la qual el geògraf Eduard Trepat impartirà una conferència d'inauguració i es presentaran diferents experiències. La trobada també inclou una visita per les Borges. L'assistència és gratuïta i oberta a tots els membres de les entitats, però cal inscripció al telèfon 933248585 o al correu ccepc@ccepc.cat abans de 10 de setembre.