- Redacció / L'Albi

La destil·leria cooperativa la Branda ja produeix aiguardent de brisa

El projecte, amb seu a l’Albi, s’ha posat a treballar a ple rendiment amb l’inici de la verema. La iniciativa vol atreure cellers i productors i transformar un subproducte com la brisa en un destil·lat amb personalitat.

Andreu Culleré, de Tres Cadires, entitat fundadora de la Branda, a la destil·leria. (foto: X.Minguella)
La destil·leria cooperativa la Branda, amb seu l'Albi, va començar a treballar a ple rendiment els darrers dies d'agost, coincidint amb l'inici de la verema, i esperen allargar la temporada productiva fins a finals de novembre. L'empresa transforma la brisa del raïm, un subproducte que s'obté al premsar el raïm per fer el vi, per convertir-la en aiguardent. Actualment, de forma majoritària, molts productors acaben llençant la brisa o venent-la a destil·leries industrials, que elaboren...
Indicador de subscripció

Contingut per a subscriptors

Ja ets subscriptor?
Inicia sessió
Subscriu-te
Registra't