DEMOGRAFIA
- Redacció / La Granadella

L'home més gran de les Garrigues compleix 105 anys

Aleix Farran Pardell, de la Granadella, ha celebrat l’aniversari amb la família. Pagès de tota la vida, continua anat al tros quasi cada dia.

(foto: cedida)

Aleix Farran Pardell, veí de la Granadella, ha complert aquest dijous, 5 de setembre, els 105 anys d’edat. Nascut a la Granadella el 1919, de ben jove va fer la Guerra Civil i, posteriorment, un cop acabat el servei militar, es va dedicar tota la vida a la pagesia, a més d’una gran afició a la caça. Actualment, continua anat al tros quasi cada dia, acompanyat del seu fill. Fins els 90 anys, de fet, va menar encara el tractor.


Aleix Farran ha celebrat l’aniversari amb la família. (foto: cedida)

Farran és l’home de més edat de la comarca de què tinguem constància. La persona més longeva, però, és Lola Arqués Beà, de Juneda, que al juny va fer 107 anys. La segueixen Ramona Gelonch Barrufet, junedenca resident a Torregrossa, nascuda el 1918, i el granadellenc Aleix Farran. Mercè Rebordosa Camprubí, de l'Espluga Calba, va complir els 104 al febrer. 

El maig d’enguany va morir Maria Pujol Prunera, quan tenia 107 anys i mig. Originària de Bovera, de Cal Prudenciet, en aquell moment era la persona de més edat de les Garrigues. Vivia a la residència per a gent gran Les Escoles Velles de Flix (Ribera d'Ebre) i va ser enterrada a Bovera.