URBANISME
- Redacció / Torrebesses

Torrebesses arranjarà una placeta refrescant pels estius al costat de l’església nova

Es batejarà com la Plaça del microclima i es farà en un solar de propietat municipal, amb mecanismes d’ombreig i un sistema d’aspersió d’aigua.

(foto: X. Franch)

La plaça del microclima. Aquest és el nom que l'Ajuntament de Torrebesses dona al nou espai que adaptarà en un solar de la seva propietat al davant de la plaça Tomàs Ballester, a la cantonada amb el carrer del Toll.

L'objectiu és crear una àrea refrescant, que pugui acollir els veïns els mesos més calorosos de l'any. La placeta comptarà amb mecanismes d'ombreig i un sistema d'aspersió d'aigua, a més d'elements de jardineria, amb què tractaran de baixar la temperatura ambient. L'actuació està pressupostada en 140.696 € i estarà finançada amb un ajut concedit pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

Aquesta actuació correrà paral·lela a la inversió en un sistema de climatització pel Casal Social del municipi, perquè pugui servir com a refugi climàtic, tant a l'estiu com a l'hivern. Aquí, la intervenció serà de 80.696 €, que també provenen de la mateixa subvenció atorgada per Acció Climàtica.