CULTURA
- Redacció / Sunyer

El Carrollets consolida l’espai de la Sala amb l’estrena de ‘Jo, Tarzan’

El Festival de teatre familiar de Sunyer combinarà les obres i propostes a la Zona Esportiva, a l’aire lliure, amb els espectacles de sala. Per primer cop es veurà a Catalunya el nou muntatge de Festuc Teatre.

L’espectacle musical de Sound de Secà va conduir el públic fins al concert final, el 2023. (foto: X. Minguella)

El Festival de teatre familiar Carrollets de Sunyer celebrarà la vuitena edició els propers divendres 20 i dissabte 21 de setembre, confirmant l'aposta de l'any passat per combinar els espectacles itinerants i a l'aire lliure amb les propostes de sala. El certamen, que té les companyies de Ponent com a eix de la seva programació, serà el lloc d'estrena a Catalunya de l'obra Jo, Tarzan de Festuc Teatre. En la seva posada en escena a l'estat espanyol aquest estiu va rebre el premi a Millor Espectacle per a públic infantil i familiar de la Fira de Teatre de Castella i Lleó que se celebra a Ciutat Rodrigo. 

Clàssics i noves creacions
El cartell del Carrollets compta tant amb representacions que adapten clàssics com també amb noves propostes. El divendres 20, la versió d'InHabitants de L'illa del tresor de Robert L. Stevenson inaugurarà el festival a la Sala d'Actes. La companyia havia mostrat per primer cop aquest treball a la Mostra d'Igualada 2023. El dissabte, el tret de sortida el donarà Jo, Tarzan, també a la Sala. La zona esportiva acollirà L'actitud de l'aufesí JAM i la Batukada de Revolta, que serà itinerant. Al migdia, els contacontes de Nopatiskos, i a la tarda, l'espectacle Puck i la seva troupe de Tombs Creatius i la proposta Espai Melic de Singulart. La Guilla Teatre portarà a escena Bruixanteris a la Sala. L'elefant gegant Hathi, del Centre de Titelles, guiarà els infants i les famílies pels carrers de Sunyer i cap a la zona esportiva, de nou. Seguint amb la tendència de les últimes edicions, la música posarà el punt final. Els selectors Ponent Roots seran els encarregats de tancar el Carrollets. 

Prioritat pels veïns
L'Ajuntament posarà a la venda unes 200 entrades per a les obres de sala, amb un cost de 3 € cadascuna, i 1.100 per les actuacions a l'aire lliure, que valdran 5 €. Els veïns de Sunyer tindran prioritat en la reserva de l'accés i un preu bonificat.