SERVEIS
- Redacció / Bovera , La Granadella

Bovera passa tres dies sense aigua, mentre la Mancomunitat confia restablir avui el servei

La canonada entre la Granadella i Bovera es va obstruir el dilluns, després de resoldre una altra avaria a la Granadella. El president de l’ens, Francesc Esquerda, diu que ja s'ha identificat l'origen de la problemàtica i que s'hi treballa activament

Exterior de l'ajuntament de Bovera en una foto d'arxiu (Foto: X.M.)

Una fallada en els sistemes de telecontrol de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues el diumenge 15 de setembre a la nit va provocar que la Granadella i Bovera es despertessin el dilluns 16 sense subministrament. L’avaria es va poder solucionar el mateix dilluns pels veïns del primer poble, però s’ha allargat durant més de tres dies pels boverins. El president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda, explica que ja s’ha identificat l’origen de la problemàtica i que s’hi ha estat treballant des d’ahir per restablir el servei. Confia que durant el dia d’avui torni a la normalitat.   

Esquerda exposa que arran de la represa de la circulació d’aigua el dilluns 15 a la Granadella, hi va haver un conjunt de sediments que es van arrossegar canonada avall fins que la van obturar entre la Granadella i Bovera. Primer, hi va haver problemes per localitzar el punt on s’havia embossat. Tot i que semblava que ahir es podria resoldre, segons expliquen des de l’ens, finalment no va ser així. Aquest matí l’han identificat correctament i hi han treballat per desfer l’obstrucció. Esquerda diu que ahir van desplaçar dos camions cisterna per intentar omplir el dipòsit local, una acció que no va ser suficient per abastir totes les cases del poble. Al llarg del dia d’avui també es preveu que s’hi traslladin fins a quatre camions cisterna, a més de l’aigua que entrarà a través de la xarxa de la Mancomunitat. 

L’alcalde de Bovera, Òscar Acero, diu que els primers dies l’aigua del dipòsit havia permés donar subministrament als veïns, però que hi va haver un moment en què l’aigua va deixar d’entrar-hi, fins que es va buidar. A a més, valoren adquirir garrafes d’aigua pels veïns que ho desitgin, si no s’assegura el subministrament. 

Per altra banda, alguns veïns del municipi s’han posat en contacte amb aquest mitjà per denunciar que mentre no hi havia aigua a les cases, aquesta matinada el sistema de reg de les jardineres de la plaça estava en funcionament. En un vídeo mostraven el reg activat. Acero creu que es tracta d’una queixa per raons partidistes.