AGRICULTURA, COMUNICACIÓ, RAMADERIA
- Redacció

Arrenca el nou projecte de pòdcast del grup SomGarrigues

El primer programa s’estrena el dia 30 de setembre. Amb voluntat quinzenal i sota el títol ‘SomRurals’, analitzarà l’actualitat del sector primari de les comarques de Ponent.

El periodista Albert González en una entrevista recent pel programa. (foto: F.F.)

El grup de comunicació de SomGarrigues amplia la seva producció informativa amb l'estrena d'un nou canal de pòdcast. A partir del 30 de setembre, les principals plataformes de reproducció de pòdcasts (Spotify, iVoox i Youtube), a més del mateix web de SomGarrigues, estrenaran el primer episodi de SomRurals. Conservant el títol de la capçalera trimestral del grup, aquest programa pretén analitzar cada quinze dies l'actualitat del sector primari, des de l'agricultura fins a la ramaderia, passant per tots aquells aspectes que hi estan relacionats (nous cultius, crisis del sector, anàlisis, fauna salvatge, caça, pesca, política, sindicats...); tots els vessants del món rural analitzats des del món rural de la mà del periodista d'Arbeca, Albert González Farran, i amb una sintonia cedida pel músic i acordionista sabadellenc Carles Belda.

Un dels trets fonamentals d'aquest primer programa és que una gran part estarà gravada i produïda sobre el terreny. El so dels episodis ens traslladarà al camp o a les granges, dins les llars dels micropobles o als ajuntaments, allà on treballen i viuen els protagonistes del món rural.

Voluntat d'eixamplar el projecte
La voluntat de l'equip editorial de SomGarrigues és que el projecte de pòdcast vagi eixamplant-se progressivament amb la incorporació de nous programes i, fins i tot, de nous productes d'àudio. 
En aquest últim sentit, s'ofereix als lectors la possibilitat d'escoltar la versió completa de les entrevistes més emblemàtiques publicades als nostres productes en paper. La primera que ha estat ja incorporada ha estat l'entrevista de l'activista pirinenca Vanesa Freixa, un testimoni que apareix a la darrera edició en paper de la revista SomRurals i que ara es pot escoltar de forma íntegra per internet.  Amb una voluntat multimèdia, es tracta d'anar avançant al ritme que ho fa la societat i els nous models de comunicació.