POLÍTICA
- Redacció / Les Borges Blanques

Plega el regidor i tinent d'alcalde de les Borges Salvador Noguera

Al·lega motius personals, per gaudir de la jubilació. La següent persona de la candidatura que encapçalava Noguera (ERC) és Marta Urgell. El ple també va donar compte de la renúncia de Maria Fusté a rellevar Jordi Ribalta (Junts).

Noguera, en un acte de presentació del cartell de l'última Fira de l'Oli.

El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de les Borges Blanques i primer tinent d'alcalde, Salvador Noguera, ha decidit deixar el càrrec al consistori i a l'equip de govern. La decisió es va formalitzar al ple municipal del passat dijous, en què Noguera va explicar que era una decisió “totalment personal” i, davant la preocupació d’alguns companys i companyes de consistori, va aclarir que no era per salut, sinó per gaudir de la jubilació. “Fa 15 mesos que estic jubilat i encara no ho he notat”, va dir el fins ara tinent d’alcalde.

Amb aquesta renúncia, la persona següent de la candidatura d’ERC a qui tocaria ocupar la plaça és Marta Urgell, que ja va ser regidora en el període 2019-2023, llavors a l’oposició. Segons l’acord del ple, s’ha demanat a la Junta Electoral que n’expedeixi la credencial com a regidora.

Des de l’any passat, el govern de les Borges està format per quatre regidors del grup Borges per la República i tres d’ERC, després de l’acord a què van arribar al juny arran dels resultats electorals.

El ple de dijous també va servir per prendre raó de la renúncia de Maria Fusté (Junts per les Borges) per rellevar Jordi Ribalta, que va plegar a l'abril. Aquesta és la tercera renúncia consecutiva del grup de Junts per ocupar aquest lloc, després que hi renunciessin Oriol Satorra i Alba Torrelles. Ara, la següent persona de la candidatura és Marta Farré, per qui l’Ajuntament ha demanat la credencial a la Junta Electoral. En cas de renúncia, la següent (i última persona de la llista, suplents a banda) seria Enric Mir, alcalde de la població entre 2011 i 2021.