HISTÒRIA
- Redacció / La Granadella , Maials

El llibre sobre el jesuïta Joan Saloni descobert a Maials ingressarà a l’Arxiu Històric de Lleida

És un volum del segle XVIII que havia estat amagat durant un temps indeterminat en un armari emparedat. La propietària el va descobrir quan va iniciar unes obres de reparació en unes pintures murals d’una de les estances.  

(Foto: M.Q.)

Demà se celebrarà a l'Arxiu Històric de Lleida un acte institucional en què la veïna de Maials propietària del llibre sobre el missioner jesuïta de la Granadella Joan Saloni el dipositarà en aquest equipament. Després d'haver-lo descobert ara fa uns mesos emparedat en una estanteria amagada, i d'haver-lo custodiat tot aquest temps, la veïna ha decidit cedir-lo a aquesta institució perquè el conservin i que això també en permeti l'estudi. La maialenca ja havia donat anteriorment altres documents històrics de la seva casa, perquè fossin guardats dins dels fons d'aquest arxiu. 

Està previst que a l'acte hi assisteixi la directora de l'Arxiu Històric de Lleida, Glòria Vilella, el delegat dels jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal, l'alcalde de Maials i president del Consell del Segrià, David Masot, a més d'altres persones de Maials i la Granadella que han conegut i acompanyat aquesta troballa tricentenària.