SALUT, SERVEIS
- Redacció / La Granadella , Les Borges Blanques

Els CAP de les Borges i la Granadella atenen una norantena de persones amb la targeta Cuida’m

Aquesta permet als serveis sanitaris i als professionals identificar immediatament aquelles persones que pel seu estat de salut o per les seves característiques necessiten una atenció diferenciada.

Foto: Departament de Salut

A les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran hi ha 1.631 persones que actualment disposen de la targeta sanitària individual (TSI) Cuida'm emesa pel Departament de Salut. D'aquests, 90 són atesos pels Equips d'Atenció Primària (EAP) de les Borges Blanques i la Granadella.

Aquest distintiu permet als serveis sanitaris i als professionals identificar immediatament aquelles persones que pel seu estat de salut o per les seves característiques especials necessiten una atenció diferenciada. Es vol afavorir la seva relació amb els professionals i assegurar una comunicació fluida i precisa.

Actualment, la poden tenir les persones que tenen diferents patologies o condicions, com demència amb afectació cognitiva moderada, dany cerebral amb trastorn de conducta, discapacitat intel·lectual a més de trastorns de l'espectre autista i algunes malalties minoritàries.

Demanar la targeta Cuida'm

La sol·licitud de la targeta sanitària individual Cuida'm la fan els professionals sanitaris, bé a iniciativa pròpia o bé a petició de la persona o del seu representant legal.