MEDI AMBIENT
- Redacció / Torregrossa

Denuncien que dos terços dels arbres que es van plantar l’any passat a les banquetes de Torregrossa ja estan morts

La plantació es va fer en el marc del projecte Paisatges de Ponent, de la Diputació. Compromís per Torregrossa insinua que no s’hi ha fet els regs que tocava. L’ajuntament diu que sí. La Diputació farà un informe tècnic.

(Foto: Compromís per Torregrossa)

El grup municipal Compromís per Torregrossa ha fet un recompte dels arbres que es van plantar l'hivern del 2022-2023 a les banquetes del Canal Auxiliar i de la Quarta Séquia del Canal d'Urgell i assegura que un 66% estan morts.

La plantació es va fer en el marc del projecte Paisatges de Ponent, promogut per la Diputació, que abastava vuit municipis del Pla d'Urgell. A Torregrossa se'n van plantar uns 250 i la majoria no han sobreviscut. Compromís per Torregrossa insinua que l'Ajuntament no hi ha fet els regs que tocava i adverteix que entre el moment del recompte (juny) i ara, la mortaldat s'ha incrementat. Per això, demana que s'aclareixin "quins compromisos de manteniment es poden assumir".

El govern municipal explica que la plantació va anar malament a tots els pobles on es va fer, i assegura que sí que s'han regat. Els representants municipals es van reunir amb la Diputació i aquesta s'hauria compromès a fer un informe tècnic per saber què ha passat, ja que l'empresa encarregada dels plançons hauria assegurat 15 anys de garantia dels arbres. Ara resten pendents d'aquest informe.