SUCCESSOS
- Redacció / La Pobla de Cérvoles

Dos detinguts i 1.213 plantes de marihuana localitzades en l'operació dels Mossos a la Pobla de Cérvoles

El cultiu estava en una zona de bosc esclarida i amb les plantes en sacs de terra, enlloc de plantades sobre el terreny. Això facilitava iniciar la plantació en algun lloc cobert i transportar-les fàcilment a la zona de creixement final al bosc. 

(Foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d’Esquadra han detingut entre ahir i avui dos homes, de 35 i 37 anys , com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal, fruit d’una operació contra una plantació exterior de marihuana a la Pobla de Cérvoles. Els agents van localitzar en total 1.213 plantes d'uns dos metres d'altura carregades de cabdells i preparades ja per la collita. Un cop recollides les mostres van poder determinar que en total hi hauria uns 100 Kg de cabdells amb un valor superior als 250.000 euros.  

Cronologia dels fets

Una patrulla de Mossos que es trobava al terme de la Pobla de Cérvoles va detectar a principis d'octubre dins del pla d'acció contra la marihuana, una plantació de marihuana en un bosc proper a una bassa de reg. Tot apuntava a que extreien discretament l'aigua d'aquesta bassa per regar les plantes mitjançant una complexa instal·lació i la construcció d'una pròpia bassa per acumular l'aigua. 

A partir d'aquí es van fer vigilàncies de la zona i es va poder concretar la zona on tindrien diferents terrasses on havien esclarit el bosc i el lloc on tindrien el campament les persones que ho cuidaven i vigilaven. En aquests espais havien distribuït les plantes en sacs amb terra, enlloc d'anar plantades directament al terreny.

Aquest sistema de plantació en sacs els facilitava iniciar la plantació en algun lloc cobert, discret i controlat, segons fonts policials. Un cop han arribat a una certa mida les transportaven fàcilment a la zona de creixement final al bosc, reduint el temps de la fase final al bosc, on estan més exposades.

Perfil dels detinguts 

Ahir, un operatiu policial conjunt d'equips de l'ARRO, agents d'investigació i de seguretat ciutadana va intervenir a la zona i va dur a terme una detenció. Aquesta persona ja tenia antecedents relacionats a altres cultius massius de marihuana. 

Mentre els agents d'investigació anaven descobrint i inventariant les clarianes del bosc on tenien les plantes i tota la infraestructura, els mossos de l'ARRO i de seguretat ciutadana continuaven cercant pel terme a d'altres persones que haurien fugit corrent. Aquesta matinada s'ha mantingut un desplegament discret per la zona per intentar localitzar les persones que haurien fugit pel bosc. Això ha permès, a primera hora d'aquest matí, detectar i detenir un home que es trobava amagat a peu de carretera esperant a que el vinguessin a recollir.

Els cuidadors vivien en una cabana que també havien construït al lloc amb els troncs i matèria vegetal extreta en esclarir el bosc.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.