SUCCESSOS
- ACN/Redacció / Aspa

Els Mossos detenen un home a Aspa amb 220 plantes de marihuana i diverses armes de foc

L’arrest s’ha fet en el marc d’una operació de major magnitud que també ha suposat la detenció de tres homes a Alguaire, on s’ha localitzat altres drogues i objectes pel cultiu. La policia els identifica com a grup criminal. 

Armes de foc comissades en l'escorcoll a Aspa (Foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres quatre homes, d'entre 24 i 44 anys, com a suposats autors de delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. La policia ha fet quatre entrades i escorcolls en domicilis  dels municipis d'Aspa i també d’Alguaire, on ha comissat 400 plantes i dos quilograms de cabdells de marihuana, armes de foc, 182 grams de cocaïna i 53 d'haixix, i més de 5.500 euros en efectiu, entre altres objectes per al cultiu o distribució de la droga.

Un cas que es remunta al maig

El cas es remunta al maig, quan els Mossos van tenir coneixement d'una possible plantació de marihuana a l'interior d'una casa situada en un carrer d'Aspa. Les primeres vigilàncies van determinar que s'hi havia cultivat marihuana, però ja havia estat recol·lectada.

A principis de setembre, efectius de la Unitat d'Investigació de Lleida van detectar que al mateix immoble s'havia instal·lat un nou cultiu de marihuana i van començar les vigilàncies per esbrinar qui eren els responsables. També es va alertar la companyia de subministrament elèctric, la qual va confirmar que la instal·lació elèctrica de la casa estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa de distribució.

Dies més tard, es va comprovar que la persona que gestionava la plantació era familiar de la propietària de l'edifici on es trobaven les plantes. Durant les vigilàncies també es va descobrir que aquesta persona tenia cultius de marihuana en diferents llocs d'Aspa i Alguaire. Per poder efectuar totes les vigilàncies de manera discreta, es va activar la Unitat Central de Vehicles Aeris no Tripulats dels Mossos, que van filmar i fotografiar amb drons totes les zones susceptibles d'albergar plantes de marihuana.

Un cop identificats tots els punts on es cultivaven les plantes, es va determinar que hi havia quatre persones implicades que funcionaven de manera estructurada com a grup criminal. També es va descobrir que a més de la marihuana traficaven amb cocaïna i haixix.

Amb tota la informació contrastada, els Mossos han organitzat aquest dimecres al matí un dispositiu policial per efectuar quatre entrades i perquisicions amb manament judicial.

Les dues primeres entrades s'han fet a Alguaire, on han estat detingudes tres persones i s'han comissat: 2 quilograms de cabdells de marihuana, 182 grams de cocaïna, 53 grams d'haixix, 180 plantes de marihuana, 5.580 euros en efectiu i 4 balances de precisió, entre altres objectes.

Les altres dues entrades s'han fet a Aspa, on ha estat detinguda la quarta persona i s'han comissat 220 plantes de marihuana, una escopeta de canons retallats, un rifle del calibre 22, dues carabines d'aire comprimit i munició diversa.

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents, passaran divendres a disposició judicial a Lleida.