CULTURA, MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / Torregrossa

Una xerrada sobre l’anarquista local Pepita Not enceta la Tardor Cultural de Torregrossa

La sala d’actes de la biblioteca es va omplir per conèixer la trajectòria d’aquesta lluitadora, que va morir a Barcelona el 1938.

Vicent Lladonosa va exposar la trajectòria vital i política de Not. (foto: Aj. Torregrossa)

La sala d'actes de la biblioteca Maria-Mercè Marçal es va omplir ahir per la conferència de l'historiador local Vicent Lladonosa sobre la torregrossina Pepita Not, nascuda a aquest mateix municipi el 1897 i morta a Barcelona el 1938. Not, ja a la capital catalana, va formar part del grup d'acció anarquista Los Solidarios i va esdevenir un personatge compromès amb l'emancipació femenina i obrera. Va morir als 40 anys, en plena Guerra, a conseqüència d'una leucèmia i va ser enterrada a Montjuïc. Deixava el seu company, Ricardo Sanz (que havia rellevat Durruti a la seva columna quan aquest va morir) i dos fills, Floreal i Violeta.

Amb aquest acte, Torregrossa enceta la Tardor Cultural, que s'allargarà tot l'octubre i tot el novembre, amb monòlegs, poesia, presentacions de llibres, concerts i exposicions. Entre les actuacions musicals hi ha les de Pau Culleré (concursant del programa Eufòria) i Cesk Freixas.