SERVEIS
- Redacció / El Cogul

El cementiri d’animals de companyia del Cogul, el primer de Ponent, podria obrir abans d’acabar l’any

S’han reprès els treballs a la finca, ara promoguts per un veí de Fondarella que l’ha arrendat als primers impulsors.

Accés al futur cementiri, on s'està treballant per acabar de condicionar-lo. (foto: X.F.)

Cap de setmana rere cap de setmana, els encarregats del que ha de ser un cementiri d'animals de companyia al Cogul en van arreglant els accessos i el recinte. Segons calculen, aquest podria començar a acollir enterraments abans d'acabar el 2024. 

El projecte va arrencar fa tres anys per l'impuls del matrimoni d’Encarna Arbonès i Ramon Tribó, en uns 4.000 m2 d'una finca familiar a 1,5 km del poble. Després de les primeres reformes, les obres es van aturar una temporada fins que Antoni Joan Torra, veí de Fondarella, els va arrendar la finca amb l'objectiu de continuar el projecte, seguint el que la parella del Cogul havia iniciat.

La darrera setmana de setembre s'hi van començar a fer els passadissos formigonats, que es continuen durant l'octubre. També es col·locarà grava al llarg de l'espai i després s'hi haurà d'instal·lar la tanca perimetral, una operació que creuen que serà la més complicada pels desnivells que fa la finca. 
Quan es posi en marxa, aquest servei serà el primer a Ponent destinat expressament a la sepultura d'animals de companyia.