COMUNICACIÓ, SALUT
- Redacció

Marea Blanca denuncia que el tancament de les xarxes socials dels CAP invisibilitza l'atenció primària

La setmana passada, l’ICS va fer tancar tots els comptes propis que els Equips d’Atenció Primària tenien a les xarxes socials, bàsicament Instagram.

La setmana passada, l’Institut Català de la Salut (ICS) va fer tancar els comptes que els Equips d’Atenció Primària (EAP) dels diferents CAP tenien oberts a les xarxes socials, sobretot a Instagram, i a partir d’ara centralitzar tota la comunicació a través dels perfils de l’ICS a nivell general. Segons aquest organisme, l'objectiu és "racionalitzar l'ús de les xarxes socials, augmentar l'eficàcia de la comunicació amb la ciutadania i visibilitzar millor els serveis que s'ofereixen al territori, amb exemples concrets de l'activitat assistencial i comunitària que es duu a terme cada dia".

Arran d’això, el col·lectiu Marea Blanca de Ponent i Pirineus, que aplega usuaris i treballadors en defensa de la sanitat pública, ha emès un comunicat en què denuncia el tancament dels comptes perquè considera que invisibilitza l’atenció primària. Pel col·lectiu, aquests comptes són “veritables altaveus i mosaics de les activitats comunitàries dels CAP”. Només a Ponent i el Pirineu hi havia 25 comptes a Instagram, que sumaven 20.000 seguidors directes. Per Marea Blanca, la cancel·lació suposarà que els usuaris estiguin més desinformats i no es publiquin informacions locals i més properes.

En el comunicat es denuncia el que es defineix com un “model comunicatiu usurpa autonomia” i s’anima els professionals dels EAP a mantenir els comptes i els usuaris a mostrar-hi el seu suport amb comentaris i publicacions.