Varejadors, vibradors i veremadores ja passegen per algunes finques de les Garrigues en l'inici de campanya de l'oliva, mentre les cooperatives i molins privats que en fan preparen l'oli verd, d'olives primerenques, per donar el tret de sortida comercial.
En aquest context, els productors de l'àmbit informatiu comparteixen l'optimisme per una producció superior a la de l'any passat en les terres que disposen de reg de suport. La Granadella, per exemple, preveu arribar als 5 milions de quilograms d'olives, un 20% més que la campanya passada. Juncosa, també estima un augment d'entre un 20 i un 25% de producció. A Maials, en canvi, serà lleugerament menor després que l'any passat assolissin "xifres rècord", la seva segona millor campanya de la història.
Aquests càlculs contrasten amb el de les explotacions de secà, que continuen patint la sequera, malgrat les pluges d'aquesta tardor. El president de la DOP les Garrigues, Enric Dalmau, diu que esperen una quantitat similar o lleugerament superior a la de 2023, de 3.600.000 kg d'oli, una dada minsa sobre el seu potencial degut a la manca d'aigua.
Recentment, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també publicava les seves estimacions per aquesta campanya i apuntava que a la demarcació de Lleida la producció cauria un 20% en relació a l’any passat, tot apuntant que “la collita seria molt escassa” en aquelles finques sense reg.