La gastronomia de l’oli és una de les propostes que cada any triomfa dins el programa de la Fira de l’Oli d’Oliva Qualitat Verge Extra de les Borges. Com cada any, hi ha hagut demostracions els tres dies de certamen repartides entre l’Espai Gastronòmic i l’espai La Cuina de l’Oli.
Entre els xefs de renom que han visitat la Fira, ahir ho van fer els populars Maria Nicolau (autora de Cuina! o Barbàrie i Cremo!), que va omplir de curiosos el pati de cadires i també tot l’entorn de l’Espai Gastronòmic, i Arnau París (Masterchef i Cuines), a més Pau Castell, xef del restaurant Les Moles d’Ulldecona, i amb una estrella Michelin. En paral·lel, nombrosos restauradors ponentins van visitar i exposar les seves habilitats a l’espai La Cuina de l’Oli.
Avui, ha estat el torn dels multipremiats Sergi i Xavier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres, del borgenc Xavier Benet, del restaurant Hostal Benet de la capital comarcal, o de Xino Castaño, del restaurant Malena de Gimenells. Lluís Bonillo, assessor gastronòmic de l’Aula Gastronòmica de Lleida també ha sigut un dels protagonistes, juntament amb altres restauradors de la ciutat de Lleida i de pobles del Segrià.
Això tanca una Fira que ja havia començat amb el cuiner, escriptor, divulgador i gastrònom català Pep Nogué, fundador de l'escola de cuina professional Culinary Institute of Barcelona (CIB) sent reconegut amb el premi Cultura de l'Oli, que distingeix personalitats i institucions que ajuden en la difusió d'aquest aliment i la seva cultura.
Nogué, que presenta el programa La Fonda, de Catalunya Ràdio, va rebre el guardó el divendres 17 al matí, dins l'acte inaugural. A l'octubre, Nogué ja va ser a les Borges per participar al Fòrum de l'Oli d'Oliva Verge Extra.