OLI
- Redacció / Les Borges Blanques

Oligami i els altres guanyadors de la Fira

El molí dels Omellons aconsegueix la distinció del públic per tercer any consecutiu. Reconeixen a Mas Fuertes el millor envasat i a la Cooperativa de la Granadella el millor estand. El Consell de les Garrigues entrega el Premi a Joves Investigadors.

Gras i Gaya, amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i l'alcalde de les Borges, Josep Farran (Foto: Aj. Borges)

L’acte de clausura de la Fira de l’Oli d’Oliva de Qualitat Verge Extra d’ahir va donar a conèixer el premi del públic al millor oli, d’acord a les votacions que els assistents van dur a terme a l’espai de l’OliBar del certamen. El 2025, com ja havia passat el 2024 i el 2023, els vencedors van ser els productors dels Omellons Oligami. L’oli de Xavi Gaya i Montse Gras també havia estat finalista en aquesta edició en la categoria d’ecològic afruitat verd amarg de petits productors. Finalment, però, aquell guardó se’l va emportar l’Oli d’Oliva de Mas Fuertes (de la Bisbal d’Empordà). 

Els empordanesos Mas Fuertes també havien estat d’enhorabona el vespre del dissabte, durant el sopar dels expositors. El jurat de la Fira els va reconèixer l’envasat del seu verge extra. En la categoria de millor estand es va imposar la Cooperativa de la Granadella, que també havia obtingut aquest reconeixement l’any passat. 
 


 

Premi als joves investigadors 

La Fira serveix al Consell Comarcal de les Garrigues per fer entrega del Premi Joves Investigadors i Investigadores de les Garrigues, que organitza conjuntament amb el Centre d'Estudis de les Garrigues i de l'Oficina Jove, i amb el suport de la Direcció General de Joventut, a més de l'Ajuntament de les Borges. 

En aquesta 17a edició, l’ens comarcal va donar les seues distincions a l’estand del Pavelló de l’Oli i no a la Sala Maria Lois, com en les ocasions anteriors. El president del Parlament, Josep Rull, va presidir l’acte.

El Consell va distingir el treball "Política municipal i obra de govern a les Borges Blanques durant la II República" del borgenc Pau Falcó en la categoria de treballs de recerca de secundària i "El Segrià Sec i les Garrigues Altes com a producte turístic: identificació de recursos i accions a desenvolupar" de la maialenca Mariona Balcells, en la modalitat de treballs universitaris.